Συζητήσεις

Άνθρωποι που βρεθήκαμε στις πλατείες και στο κίνημα αποφασίζουμε να θέσουμε επί τάπητος το ζήτημα της πορείας και μετεξέλιξης του κινήματος, του τι κάνουμε από εδώ και μπρος, πως προχωράμε, ποια είναι τα διακυβεύματα στην κρίσιμη συγκυρία, ποια μπορεί να είναι η θέση και η παρέμβαση των ανοικτών και ακηδεμόνευτων κινήσεων.
Γι΄ αυτόν τον λόγο καλούμε σε συνάντηση όλους και όλες το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μάη στο θεατράκι στην πλατεία Κουμουνδούρου, 18.00-22.00.
Επειδή δεν θέλουμε να περιμένουμε τίποτα από κανένα, αποφασίζουμε να δράσουμε άμεσα και συλλογικά, να συντονίσουμε τις πράξεις μας και να πραγματώσουμε την ιαχή «παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας».

Εμείς

Advertisements

One thought on “Συζητήσεις

 1. Η συσπείρωση της ΕΛ.Λ.Α.Σ. (εμείς που έχουμε το blog eleutheriellada.wordpress) μαζευτήκαμε χτες και εκτιμήσαμε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο με σας (απ’ όσο καταλαβαίνω).
  Πιστεύουμε δηλαδή ότι από εδώ και πέρα χρειάζεται το κίνημα να πάρει μια ανεξάρτητη, σαφή, διαρκή έκφραση, συγκροτώντας ένα παλλαϊκό μέτωπο ευρύ ώστε να χωράνε όλοι, ανεξαρτήτως παρελθόντος.. Σαφώς και την πρωτοβουλία θα πρέπει να την πάρει η αριστερά αλλά το κατά πόσο θα το κάνει και πότε θ’ απαλλαγεί από τους εσωτερικούς της διχασμούς που την κρατάνε πίσω, είναι δικό της θέμα. Δουλειά μας, είναι να την πιέσουμε ασφυκτικά να το κάνει. Παράλληλα, θα πρέπει όλες οι ομάδες που έχουμε μια στοιχειώδη επαφή μεταξύ μας, να συναντηθούμε και ν’ αποφασίσουμε την από τα κάτω συγκρότηση αυτής της υπόθεσης και τους άξονες που θα πρέπει να κινηθούμε. Είπα και ξανατονίζω, ότι η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να είναι ευρεία, να απευθύνεται σ’ αυτό που ο Τσίπρας ονόμασε «αντιμνημονιακή πλειοψηφία».
  Να μην εφαρμοστεί τίπτοα στην πράξη! Να παλέψουμε για την διατροφή μας. Να μην αφήσουμε κανέναν να εξαθλιωθεί δίπλα μας.
  Μέσα στις επόμενες μέρες, θ’ αναρτήσουμε στο blog ένα κείμενο εκτίμησης των αποτελεσμάτων κι ένα κάλεσμα που θα το απευθύνουμε σε όλες τις αντιμνημονιακές ομάδες, φίλους, γνωστούς αλλά και επίσημα στις οργανώσεις της αριστεράς. Επίσης, μέσα στην εβδομάδα αυτή, θα έρθουμε σε επικοινωνία με τους διοργανωτές του «Θαλείν», την θεσμοποίηση δηλαδή του κινήματος της πατάτας, για να συγκροτήσουμε στο Περιστέρι έναν αστικό συνεταιρισμό με πολύ χαμηλές τιμές, ίσως και 1-2 θέσεις εργασίας.
  Εκτιμούμε ότι θα έρθει μαζική πείνα, εξώσεις, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί. Αν δεν αντισταθούμε από τώρα, αν δεν οργανωθούμε από τώρα, η πείρα έχει δείξει ότι θα βρούμε τις συνέπειες της αδράνειας μπροστά μας. Το διακύβευμα πλέον, είναι η επιβίωσή όλων μας.
  Σας καλούμε λοιπόν, την επόμενη Δευτέρα, στη συνάντηση που θα κάνουμε για να καθορίσουμε το σχετικό σχέδιο δράσης μας και τους χώρους στους οποίους θ’ απευθυνθούμε.
  Αν είστε σύμφωνοι, να φέρετε κι άλλες ομάδες με τις οποίες τυχόν έρχεστε σ’ επαφή και ν’ απευθύνετε το κάλεσμα κι ευρύτερα, σε λαϊκές συνελεύσεις, ξεχωριστά πρόσωπα, ανθρώπους που ξέρετε ότι θέλουν να δώσουν αυτήν την μάχη.
  Ελπίζω το κάλεσμά μας και η πρωτοβουλία αυτή, να σας βρίσκει σύμφωνους καταρχήν και να είμαστε σ’επαφή μέχρι την άλλη Δευτέρα για να πραγματοποιήσουμε την συνάντησή μας όσο το δυνατόν πλατύτερα.
  Σας ευχαριστώ και καλή μας λευτεριά!!!
  Παναγιώτης Σπυρόπουλος – http://eleutheriellada.wordpress.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s